fredag 16 juli 2010

Goda nyheter?

Goda nyheter är en relativ sak. När man lever med cancer i familjen är man inte så kräsen. Sedan man beslöt att avbryta min pappas behandling har det inte varit så gott om roliga stunder. Den palliativa vården är det som gäller och i den ingår inte så mycket goda nyheter.

I den stunden som läkaren berättade för pappa att man skulle avbryta all behandling så blev han så att säga utslängd från vården. Han skulle inte längre ha den fasta punkten som det innebar att ta prover och hoppas på det bästa. Det bästa som till slut innebar att inget blivit sämre. Eftersom han ingår i en forskningsstudie får han ändå fortsätta ha lite kontakt med sjukhuset, det är bra för honom.

Nu har man för första gången sedan behandlingen avbröts kollat pappas värden. Mamma var sprudlande glad när hon berättade om resultaten. Ingen infektion, hyfsade blodvärden och okej näringsvärden. Det är goda nyheter det. När man lever med cancer.

2 kommentarer:

Bengavoice sa...

I all bedrövelsen lär man sig att glädjas över de små sakerna. De hyfsade provsvaren, en dag då man mår ganska bra, att man kan äta och uppskatta maten. Den förmågan skulle vi behöva mer av även i andra delar av livet.

Alla smutsiga detaljer sa...

Absolut, det är helt rätt och jag försöker anlägga den känslan. Många säger om min pappa att det är så tråkigt eftersom han alltid varit frisk. Jag tänker tvärt om, min pappa har alltid varit frisk och har haft en bra liv - det får man vara glad för.