torsdag 17 juni 2010

En sorgens dag

När jag svängde in mot jobbet idag möttes jag av en polisbil och en avstängd entré. Eller inte avstängd egentligen men lite lagom avspärrad med blåvita plastband med texten POLIS på. Framför plastbanden på bägge sidor om huvudentrén stod fem, sex personer och delade flygblad. Det var greenpeace som försökte förmå riksdagsledamöter att fatta rätt beslut.

För några år sedan var planen framför riksdagen full av folk. Det var arga unga män med sina datorer som skrek ut sin vrede mot FRA-beslutet. Blogbävningen var ett faktum och det var nära att man lyckades själpa hela beslutet. Även då var det centerpartisterna som var på marginalen. Det var Federly-tårar för hela slanten. Var är folket idag?

Idag är det jag som fäller tårar. Jag skulle vilja påstå att det är det kortsiktigaste beslutet riksdagen fattat men samtidigt det beslut som får mest långtgående konsekvenser. Idag beslutar riksdagen om de facto fortsatta satsningar på en av de smutsigare energikällorna som finns. Idag beslutar riksdagen om att köra över folkomröstningen. Idag gräver vi ner skiten i framtiden för kommande generationer att ta hand om. Fy på er centerpartister, fy på er folkpartister, fy på er kristdemokrater och för moderatern - tja, ni fick som ni ville.

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Jag fattar inte att Andreas Carlgren kan se sig själv i spegeln. Han är ju urtypen för en svikare som helt plötsligt börjar tala ett helt annat språk för att få behålla lite makt. Jag hoppas verkligen Centern åker ur riksdagen nu. Något mer otidsenligt och onödigt parti har vi inte i den församlingen.