onsdag 17 mars 2010

Vem bryr sig om barnen

I veckan har det kommit några nya förslag från justitiedepartementet som handlar om barn. Bra tänker du, vi måste se till att barn inte utsätts för brott. Men se, så enkelt var det inte. Förslagen handlar så klart om mer repression mot barn, i fin alliansanda. Allt ska lösas med hårdare tag.

Det första förslaget handlar om att med tvång kunna drogtesta barn under 15 år utan föräldrars samtycke. Lagrådet och massor av andra instanser säger nej till förslaget eftersom det är högst integritetskränkande men se det struntar högeralliansen i. Jag undrar också var alla dom där integritetsivrarna som brukar höja rösten när det handlar om upphovsrätt på nätet är? Är integritet IRL inte intressant för er?

Nåja, värre är det andra förslag som lagts till riksdagen när det gäller barn. Det handlar om föräldrars skadeståndsskyldighet för sina barns brottsliga handlingar. Det nya förslaget innebär att det inte längre krävs vårdslöshet för att skadeståndsansvar ska föreligga. Upp till 8500 kronor ska man kunna bli skyldig. Jag vet inte vad ni tror men sanningen är att ni gör ont värre. Det ska bli väldigt spännande att följa rättsutvecklingen i frågan men jag har redan nu ett tips.

Riv upp, bry er inte om att göra om - för det här kan inte göras rätt!

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

"Ändamålen helgar medlen."
Det verkar vara mottot för vår nuvarande regering.