söndag 8 mars 2009

Hardcore

Jag är feminist. Det antar jag att du är också. Det tog mig några år i livet att förstå vad det handlar om men när jag väl gjorde det så var det glasklart. Jag har två döttrar, jag såg det klart när jag besökte dom i skolan när de var små.

Sedan när jag väl gjort upptäckten såg jag mig omkring och insåg alla saker som varit dolda i historiundervisningen. Inte läste vi om Rosa Luxenburg och sufragetternas kamp. Allmän rösträtt infördes 1921 men vems var kampen. Vad vi däremot har är bostadsbidrag, barnbidrag, föräldraledighet, dagis, äldreomsorg - allt är resultatet av kvinnokamp. Vi har kommit en bit men attans vad långt vi har kvar.

Jag är inte ute och firar på stan idag, jag väljer att såsa runt hemma. Varje dag är för mig en kampdag och jag är inte nöjd med att 364 dagar uppenbarligen är mansdagar. Jag vill inte att mina döttrar ska ha 20% lägre lön, sämre vård och i största allmänhet sämre livsförutsättningar.


Jag är inte bara feminist, jag älskar fotboll också. I alla fall när Bajen spelar. Igår var jag på försäsongsmatch - det måste man vara minst en gång per år om man vill kalla sig hardcore. Som vanligt var det isande kallt och som vanligt var jag för dåligt klädd. Med djupfrysta fötter såg jag Bajen spöa Örebro med 2-1. Inget skönspel men Igor Armas blir rolig att följa. Egentligen skulle jag visa några riktig hardcore-bilder här, du vet kortbyxor och snö men datorn verkar inte vilja prata med Blogger idag så det blir inget av med det.

Istället önskar jag dig att ha en häärlig 8:e mars.

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Detsamma. Det är en lång resa.
Noterade för övrigt att Lisa Larsen kom 41:a i sin debut i det lopp som Kalla kom tvåa i. Kul.

Cliff Hanger sa...

Jag var också där, så klart. Igor Armas kommer vara Söderstadions kelgris innan maj månad. Sanna mina ord!

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, Lisa är en talang! Cliff, då kanske vi sågs :-)Jag sannar dina ord!