onsdag 25 mars 2009

UPA?

Jag har väldigt svårt att förstå hur man kan hinna med (24) uppdatering 25 bolagsstyrelser varav 7 ordförandeuppdrag samtidigt som man är ordförande i LO och sitter i sossarnas inre krets. Hur sjutton ska man kunna sätta sig in i alla ärenden och fatta beslut som är genomtänkta och bra för organisationen?

Jag har suttit i ett antal statliga styrelser och nämnder. Det är inte ovanligt att ledamöter kommer till möten med oöppnade kuvert med handlingar. Personer som lyfter arvoden som inte är i närheten av det som du chockeras av men i mina ögon är skyhöga i förhållande till den arbetsinsats som görs. När jag pluggade lämnade jag ett styresleuppdrag som betalade 50 000 kronor om året för jag kunde inte stå för de beslut som jag förväntades stå bakom. Och ja, jag lämnade med buller och bång och gjorde publikt vad jag tyckte var fel. Det var många som höjde på ögonbrynen och andra som blev rent förbannade för nu förväntades ju dom också att ta ansvar.

Vad är det med folk som inte förstår det där med personligt ansvar. Jag inser att ärenden måste förberedas av tjänstemän och föredras av personer med särskild kunskap men när klubban väl faller finns det ingen annan att skylla på. Om jag inte står bakom beslutet så måste det framgå. Allt blir kanske inte som jag vill ha det men när beslutet är fattat är det mitt beslut - ingen annans. Skyll inte ifrån dig, helt enkelt!

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Exakt.

Anonym sa...

Jag håller fullständigt med! Nämndsmöte imorgon, så därför ska jag plugga på idag. =)

Jah Hollis sa...

Det verkar som om slappheten i hela bolagsstyrelsesystemet är bedövande. Men betalt för att de sitter där, det ska de ha. Ju mer jag läser om detta, desto mer upprörd blir jag. Vi har uppenbarligen ett nytt bolagsfrälse som plockar för sig vad de kan på kortast möjliga tid. Sjukt är bara förnamnet på detta system.

Anonym sa...

"Grundlurad"? Kyss mig baklänges. Hon är medbrottsling. "Ångrar sig"? Äh, jazza mej långsamt! Hon är bara rädd om sitt fega skinn. Det är boppskocken, det. Kan ingenting, vet ingenting. Skiter i folket. Vill bara ha makt & härlighet.

Vem har, bland annat, haft i ansvar att tillse, att såna här oegentligheter inte sker? Jo, Wanja Wendby-Lundin!! Hon har gjort ingenting i den vägen. Varför? Därför att hon är en oduglig uppkomling. Och inte bara det. Utan dessutom därför att hon är delaktig i konspirationen, och belönas för sitt mygel med smällfeta arvoden i 25 styrelser. Tjugufem!!!! Liksom hela den mutade LO-toppen. När hon tillstyrkt eländet har hon alltså i det tysta främjat sitt skamlösa egenintresse. Jag säger bara 1 ord:
.
KORRUPTION!