torsdag 12 mars 2009

Hattar och mössor

Igår var min dotter hos frisören. Sjävlklart var hon inte nöjd och tyckte att håret blivit allt för kort. "Jag ser ut som en pojke" och "Det är bara tanter som är kortklippta och jag är ung" var några av hennes uttryck mellan snyftningarna.

Själv tyckte jag att hon var jättesnygg, så klart. Det är lite kortare än normalt men absolut inte KORT. Nu är det ju inte upp till mig att säga och självklart fattar jag ingenting eftersom jag är mamma och dottern är 14. Det ligger liksom i sakens natur.

Hur som helst så vägrar dottern att gå till skolan idag. Så blir det så klart inte utan hon kommer att gå trots vilda protester. När hon ringde mig på väg till jobbet och sa att hon inte tänkte gå föreslog jag att om hon tycker att det är så jobbigt så kan hon ju ha mössa på sig. Dottern är en mösstjej och har ofta mössa på sig vart och när som helst. "Vi får inte ha mössa i skolan" säger dottern då. Det hade jag glömt.

Seriöst, lever vi inte på 2000-talet. Vad är det för regler? Varför får man inte ha mössa på sig i skolan, kan någon vara snäll och förklara det för mig? Är det inte bättre att ungen går till skolan och får gömma sig lite men må okej än att hon mår dåligt eller i värsta fall inte går alls? Självklart förstår jag ingenting men så mycket fattar jag!

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Om hon konverterar till någon religion där man förespråkar någon slags huvudbonad eller slöja går det säkert bra.
www.sikhwomen.com/turban/sikhs.htm
www.wikihow.com/
Wear-a-Turban-for-Religious-Reasons

Anonym sa...

Det är ett vanlig förekommande fenomen, att håret blir kortare efter besök hos frisör.

rocky sa...

Åh vad jag känner med henne, jag ville sjukanmäla mig till jobbet efter min klippning nu i måndags och jag är 10 år äldre. Jag grät i flera timmar och allt jag fick va det var en fnasig näsa.
Inte för att jag egentligen har något emot att se ut som en kille, men det blir lite utav en chock att se någon helt annan när man kikar i spegeln. Fast nu har jag accepterat det med lite hjälp av väteperoxid.

Jah Hollis sa...

Clive, Clive...
Det växer ut igen. :-)