fredag 20 mars 2009

Mediaträning och förfest

Lyssnade på en liten radiodebatt i morse. Råkar veta att en av politikerna som deltog i debatten nyligen blivit medietränad. Jag tycker det är bra. Jag är så fruktansvärt trött på politiker som inte kan föra debatter och få ut sitt budskap. Programledare som inte kan styra debatter är ännu tråkigare. Skrik och gap och höjda röster ger mig ingenting. Jag vill höra budskapet och för det krävs medieträning alltså röstar jag för att fler politiker borde delta i medieträning så att jag får höra vad ni tycker.

Så till något helt annat.

Hur ska vi förfesta? Frågan kom från min bästaste bästaste ungdomskamrat Stentorp för någon dag sedan. Anledningen är så klart vår lilla reunion i morgon som jag tjatat om i några dagar nu. Ok, så här går det till: Vi ses utanför Åhlens vid två. Väl där får vi med oss två tuber med hårfärg hem. En blonderingskräm och en svart tulpan, så klart. Sen går vi hem. En juste platta på hööög volym, blandningsskålarna och så i med färgen. Låt det sitta i lite längre än det var meningen så håret blir så där tuggumiaktigt du vet.

Under tiden, en eller två flaskor rött tack.

När färgen väl satt sig och plattorna ligger utspridda över hela lägenheten och det är dags att hitta något hyfsat rent att sätta på sig är volymen så hög att det känns som att kliva in i en bubbla när det är dags att gå ut. Sedan dansar vi så länge vi orkar och finns det vin kvar blir det efterfest också.Morgonen efter ordineras två rostade med smör och två skummande treo till så många gånger det behövs för att de ska stanna nere.

4 kommentarer:

Bengavoice sa...

Du har rätt som en smäck om mediaträning. En del av mina tidigare kollegor i journalistkåren menar att mediaträning syftar till att generera intetsägande och undflyende svar på raka frågor, och så är kanske fallet ibland. Men bra mediaträning ska göra att de intervjuade eller debatterande är väl förberedda och att budskapen blir tydliga och begripliga för mottagaren.
Nä, jag vet inte om det tuggummiaktiga. Min skalle är mer som en smörkola. Men jag kanske skulle färga skägget?
Annars tycker jag upplägget låter helt okej. Jag förutsätter att detta förfestande sker hemma hos en av er, inte var och en hos sig.

Alla smutsiga detaljer sa...

Mmm, den där förfesten hände ofta för 27-28 (herregud) år sedan och då alltid hemma hos Stentorp... I morgon blir det middag och usb-spellista hemma hos familjen Slow för nu är vi mellanålders.

PS, färga inte skägget!

Liz1e sa...

så den där bilden på dig i svart/vitt man hoppades på blir det ingat av va'?
ha skitkul!! :)

Anonym sa...

Det enda som går att färga nuförtiden är väl ögonbrynen, allt annat har liksom redan ändrat färg (jo, skägget oxå). Fast återställningsfärg vore nåt.
Tänk om det hade funnits tetravin för 27-28 år sedan! Undrar om levt idag? Omdömmet då var ju inte alltid på topp. Fast nu är det inte de minnerna som ska återupplivas i kväll.