måndag 22 februari 2010

Lönsamma apotek

Hörde idag om apoteksutförsäljningen och kampen för att göra apoteken lönsamma. 13 miljoner har det kostat i snitt att köpa ett apotek. Jag antar att dom prissatts efter omsättning och läge, men säker kan man ju inte vara.

Hur som helst så talade man om hur man tänkt kring att öka lönsamheten. Eftersom det inte går att göra något på prissättningen på receptbelagda läkemedel så måste man fundera på andra vägar. Vi har redan blivit varse dramatiska prisökningar på receptfria läkemedel men den största vinsten gör man om man kan klara sig med mindre personal.

Hm, det känns igen det här. Tänk alla äldreboenden som privatiserats och där personalen går på knäna. Där man går på turer som innebär att man jobbar några timmar på förmiddagen och några på eftermiddagen. Avdelningar som bevakas med kameror istället för personal på natten. Allt i vinstens tecken.

Det skulle bli bättre service och tätare mellan apoteken, fan trot.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Ett annat fenomen jag tycker mig ha märkt i Apoteksdebattens spår är (trots att jag inte själv har tv) att reklamen i tv för alla möjliga receptfria läkemedel har ökat dramatiskt på senare tid.

Alla smutsiga detaljer sa...

Skoja inte, det är reklam över allt, hela tiden.