måndag 8 februari 2010

1500 - 5

Nu är det fem arbetsdagar kvar, sedan lämnar jag arbetsplatsen som varit min i snart 11 år. Ja, en liten tjänstledighet på några år har jag haft när jag var utlånad till regeringskansliet men annars har jag varit där jag är. Nu är det över och det är bara städningen kvar. Ja, och så ett antal möten och förväl. Konstigt.

Jag jobbar på en stor arbetsplats. Vad jag vet är vi cirka 1500 anställda. På olika enheter och i olika funktioner men det är liv och rörelse. Alla är lika viktiga. Städet, vaktpersonalen, infomänniskorna, biblioteket, friskvården, restaurangerna, posten, fiket. Ja, det är som ett eget litet mikrokosmos här inne.

Här kan man vara bullrig, glad, tyst, ledsen, ensam, i flock, kreativ eller slö. Allt beroende på dagsform. Det finns så klart en väldig massa personligheter bland dessa 1500 människor. Om inte annat finns det alltid någon att luncha med.

På min nya arbetsplats blir vi fem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, vi blir också bara fem stycken, ger en inte så mycket variation i mötena eller vid valet av lunchsällskap. Men möten och livet blir inte bättre än man gör det! Grannen

Jerk sa...

Jag fick present på månadsmötet idag för att jag varit där i 10 år (nu på onsdag)...vi var ca 80 när jag började, nu är vi 20..inte heller någon jättevariation i lunchsällskap direkt..