lördag 6 december 2008

Inga nazister på våra gator

Idag är det dags för den där förhatliga dagen igen. Den dagen då nazister och andra främlingsfientliga betvingar och våldtar en sovstad strax utanför Stockholm. Gud vad jag hatar dom, det gör folket i Salem också. Ja, jag vet att man inte ska hata folks åsikter men det handlar inte bara om det. Dom begränsar folks rörelsefrihet och dom skapar rädsla. Jo, jag hatar dom.

Dom senaste åren har nazister dödat och hotat massor av människor. Dom har sprängt bilar i luften och satt eld på lägenheter. Det är verkligt och det är farligt. Jag vet att vi måste ha demonstrationsfrihet och yttrandefrihet i en demokrati men jag vet också att bägge dessa rättigheter måste ha gränser. Jag vill inte förbjuda vare sig organisationerna eller åsikterna men jag vill att rättsamhället sätter gränser och tar frågan på allvar. Så har det inte varit hittills.

Är det så att grupperna som hotas inte är tillräckligt skyddsvärda? Vet du, det är inte bara svartskallar, homosar och afa-aktivister som är i farozonen. Det handlar om dig och mig och den demokrati som byggts upp för vår skull. Det handlar om fackföreningsfolk och det handlar om barn. Sätt ner foten nu och säg nej till främlingsfientlighet nu. Jag lovade mig själv att aldrig tiga när någon uttrycker sig främlingsfientligt, det lever jag efter i min vardag - ge dig själv samma löfte, jag lovar det känns bra.



Det går att göra motstånd på ett värdigt sätt, jag tänker göra det och jag hoppas du kommer också.

Kan du inte vara med idag eller vill göra ännu mer, stöd dom som gör skillnad varje dag.

Eller så kan du vara med och begränsa nazisternas härjningar här.

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Grabben har hamnat i gott sammanhang :D
Jag har övningskört däromkring. Dock inte på tefat.
Och cyklat såklart.

Helena Duroj sa...

oerhört och innerligt överens. ha en god lördag trots allt / h

Cliff Hanger sa...

Det är väl inget fel i att hata folks åsikter? Däremot ska man tillåta folk att uttrycka sina åsikter (om det inte handlar om hets mot folkgrupp, förtal och liknande).

Själv hatar jag bland annat Johan Staël von Holsteins åsikter.