måndag 29 december 2008

Nu räcker det!

Idag hade jag i ledighetens namn tänkt skriva ännu ett blarr-inlägg om nyårslöften, antistress, väder, promenader och hur skönt det är att vara hemma igen. Men, så läste jag morgontidningen och bestämde mig för att ställa det inlägget till någon annan dag för nu räcker det.

Sluta bomba! Sluta döda barn! Sluta isolera och förstöra och krossa och tänk efter lite.

Nu räcker det!

DN
SvD
Aftonbladet
SR

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag instämmer. Dock har jag svårt för att hålla med dem som inte vill lägga något som helst ansvar på Hamas för det som hänt och händer.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag har inget intresse av att fördela skuldbörda men kan konstatera att blockaden av Gaza inte är människovärdig. Muren har dömts ut som ett brott och ska rivas. Desperata människor gör desperata saker. Dessutom är Hamas ett politiskt parti som valts i demokratiska val. Dom har valts för att dom erbjudit någon form av säkerhet och värdighet till det palestinska folket. Det är inte okej av västvärden att vända dom ryggen. Det är också intressant att höra/läsa svensk media som hela tiden hävdar att det pågår ett krig mellan Israel och Hamas eller att Israel anföll Hamas. Det är det palestinska folket, inte Hamas, som dör av bomber och brist på mat och rist på el och brist på vård och brist på värdiga liv. Nu när smuggeltunnlarna också är sönderbombade så riskerar vi faktiskt att hamna i en verklig humanitär katastrof, värre än vad den är idag!

Jah Hollis sa...

Dessvärre är det så. Och det kan vi till en del "tacka" Hamas militära gren (som ingen demokrati biter på och som inte är vald i några demokratiska val) för. För övrigt tycket jag det är märkligt att ett parti håller sig med egen militär. Tänk om ni i v skulle ha en beväpnad gren också.