måndag 21 maj 2012

Unga, sexualmoral och snuskgubbar

Under den senaste tiden har det skrivits och pratats massor om unga och sex. Det har varit den så kallade 15:årsgränsen och unga som döms för sexualbrott vid sin kanske första sexuella erfarenhet, trots att den varit ömsesidig. Det har pratats om unga som säljer sex och nu senast om unga som lägger ut lättklädda eller utmanande bilder på sig själva på nätet.

När det gäller alla dom här sakerna handlar det ju egentligen mindre om vad de unga gör. Alltså, om det inte vore för äldre som utnyttjade barn sexuellt skulle lagen inte behöva se ut som den gör. Om inte äldre män hade ett intresse av att köpa barn för sexuella syften och om inte snuskgubbarna lade sig i och glodde på bilder och kommenterade dem skulle ju problemen inte uppstå.

Det egentliga bekymret är alltså inte egentligen att dom unga är sexuellt utlevande, söker bekräftelse och vad det nu kan vara. Det egentliga problemet är alla flåsande vuxna som inte lämnar dom unga ifred. Så, snuskgubbar. Hands off ungdomarna så kan dom få leva ut bäst dom vill.

The kids are all right, det är ni som är problemet!

Inga kommentarer: