tisdag 22 maj 2012

Klädsel, förmiddagsdräkt....

Idag döps prinsessan Estelle. Det är ett himla pådrag. Kungligheter och en del kreti och pleti trängs i Storkyrkan för att se en präst hälla vatten på flickebarnet. Sen är hon då insvuren i den rätta tron. Enligt lagen måste hon ju tillhöra den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad. Skulle hon förkasta den trosbekännelsen när hon får chansen kickas hon enligt lagen från tronen.

Läser i tidningen att Jonas Sjöstedt inte är på plats eftersom han var inbokad på annat när inbjudan kom. Faktum är att jag har svårt att tro att han skulle ha prioriterat dopet hur som helst. Åsa Romson är inte heller på plats eftersom hon egentligen är mot att ett ämbete ärvs och för att Gustav Fridolin ändå är där! Eh, va? Antingen är du mot monarkin och avstår av det skälet - inte för att du har en stand in. Du kan inte både casha in poängen från royalisterna och republikanerna.

Nåja, det finns ju andra gäster på plats. Jimmy "käka kaviar på ikea om du är en riktig svensk" Åkesson och hans flickvän är på plats. Efter kanske han äter en assimilerad kebab. Så den verkliga skandalen; de övriga kungabarnens partners. Och dom är inte ens förlovade!!! Hur ska det sluta. Detta moras av omoral som breder ut sig i kungafamiljen.

Är det inte dags nu, att släppa dom fria och införa republik!

Inga kommentarer: