fredag 13 augusti 2010

Yta och innehåll

Tog tunnelbanan till jobbet idag. Ville inte cykla eftersom jag ska på after work och redan är lite trött. Tänkte att jag dansar på kulturfestivalen istället för att få ännu starkare ben. Nåja, på tunnelbanan fick jag sällskap av min gamla universitetskompis G som numera är Reinfeldts högra hand. Vi bor nästan grannar och ses då och då. Vi pratade lite om kampanjerna som drar igång nu och skojade om budskap och stulna budskap. Moderaternas påhitt om "Det enda arbetarpartiet" är faktiskt ganska obehagligt.

Jag tycker att det gått lite för långt när det gäller ironi och skruvade budskap inom politiken. Det är historielöst av moderaterna att kalla sig arbetarparti. Vi pratade också om Hägglunds skojaffischer där han försöker stirra ihjäl olika djur. Kul, sa min kompis moderaten. Jag undrar var politiken finns?

Alltså, när ska vi börja snacka politik på riktigt? När ska jag få krossa dina argument med mina bara ord? Varför handlar så mycket om yta och så lite om innehåll?

Efter en stunds argumenterande klev ytterligare en politiker på tunnelbanan. Det var Magnus Andersson, centerpartiet. Han hade en tröja på sig där det stod "den svenska arbetsmarknaden är ett skämt - hahahahaha". Jag vet inte, på något sätt blev allt väldigt tydligt då.

2 kommentarer:

. sa...

Stämmer så bra!

Det är hemskt att det ska handla om hur mycket pengar man har i sin PR-budget och vem som kommer på den kortaste och mest fyndiga slogan.

Veronica sa...

Problemet är ju att det inte är fyndigt - alls! Jag håller med Alla smutsiga....När ska vi börja prata innehåll?