lördag 15 maj 2010

Monas högra hand och en (center)politiker

Det är märkligt hur medialogiken fungerar. När en sossepolitiker ertappas med att ha planerat ett brott så är det förstasidesstoff. Det verkar som om det handlar om en av Monas närmsta medarbetare (vilket det så klart inte är). Och i princip ser det ut som om Mona var direkt inblandad i planeringen av brottet i fråga. Om inte så har hon troligtvis sanktionerat brottet på annat vis.

Samtidigt i en annan del av samma stad uppdagas det att en centerpolitiker uppenbart och öppet är inte bara antisemit utan antisemit av stort mått. Det är inget brott att vara antisemit men de konspirationsteorier som han öppet förmedlat skulle antagligen bedömas som hets mot folkgrupp om frågan skulle prövas.

Mannen i fråga har stått på centerns listor förut. Mannen i fråga har förmedlat sina obehagliga åsikter öppet förut. Detta till trots har jag inte läst någonstans att han är Mauds högra hand. Har han haft uppdrag för centern? Ska det verkligen krävas att det är media som gör partiet uppmärksamt på detta?

För ett knappt år sedan skrev Ola Larsmo i DN om centerns bruna arv, kanske kan det äntligen vara dags att sopa upp nu! Kom ut Maud och ofentliggör att ni ska öppna garderoberna, det är dags! (Eller gäller kravet att tvätta byken bara vänstern?)

Inga kommentarer: