måndag 16 november 2009

Let´s dance

Det är populärt att dansa. Folk går på danskurs överallt och hela tiden och man skyller på att det är bra motion men jag tror att det handlar om annat. Ett av skälen till att dans är så poppis är så klart alla dansprogram som går på TV. Det är Americas top dancer (eller vad det heter) och det är Let´s dance om vart annat.

Min dotter dansar. Jag har berättat om det förut. Hon gick från mer konventionell idrott till dans och trivs utmärkt med det. Hon tränar och tränar och man kan verkligen inte ifrågasätta om man kan hålla sig i form med dans när man ser på henne. Men, det är otroligt dyrt. I snitt handlar det om en hundring per tillfälle. Dottern vill helst dansa minst tre gånger i veckan, gärna mer. Hm, ja - du kan ju räkna själv. Som väl är har vi några ställen i vår närhet som är mer ideella eller subventionerade och det är vår räddning.

Hur som helst kanske det finns en ljusning framöver. Uppställningen till den kommande säsongen av "Let´s dance" börjar nämligen utkristalisera sig. Tidigare har vi hört att Gudrun Schyman och Anna Anka är två av deltagarna men när nu också Marcus Birro verkar vara kontrakterad så är väl ändå klockan slagen för det programmet.

Helt ärligt, är inte Let´s dance lite fel koncept för detta gäng?

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Jag tror att den kommande säsongen av Let´s dance kommer att bli en succé med såna färgstarka karaktärer (även om jag inte är så förtjust i alla). .

Jah Hollis sa...

Tv har för mycket makt över oss alla. Men det är ju inte utan att man märker en viss desperation i de tv-producerande bolagens ansträngningar att försöka locka tittare. En idiot som Anna Anka borde förbigås med tystnad i alla sammanhang.