söndag 15 november 2009

Regeringskris?

Jag tycker att Maud Olofsson borde avgå. Jaha tänker du, det var ju ingen överraskning Förvisso eftersom jag gärna såg att hela regeringen avgick men nu är det ändå bara 308 dagar kvar av mandatperioden. När det gäller Maud Olofsson finns det andra skäl än att hon är höger.

Om det finns något som jag avskyr med politiker så är det sådana som inte tar ansvar. Att sitta högst upp på gödselstacken innebär att man ska ha överblicken. Självklart kan man inte känna till alla detaljer och det är därför en av de viktigaste kompetenserna hos en höjdare är att kunna välja rätt medarbetare. Deras viktigaste egenskaper är att veta när man ska "tynga" sin ledare med just detaljerna. Om man valt fel medarbetare är det inte medarbetarnas fel.

Att man i Tyskland kräver obegränsat skadeståndsansvar av kärnkraftsägare beror på att det är jävligt farlig verksamhet, inte något annat. I Sverige är vi på väg att införa samma ansvar och vi har redan så kallat strikt skadeståndsansvar. Strikt skadeståndsansvar betyder på juridiska att man inte kan komma undan just ansvar. Det borde (vi) politiker också ha.

Inga kommentarer: