onsdag 25 november 2009

Morgonmöten

Åkte tunnelbana till jobbet i morse. Fick sällskap med min bekante "Statssekreteraren". Vi hängde på universitetet samtidigt för ett antal år sedan. Han var amanuens för folkrätt och jag var student med ett brinnande intresse för samma ämne. Vi snackade om gemensamma erfarenheter från regeringskansliet och skojade lite om rött och blått.

Just utanför Rosenbad mötte jag en vän, ja faktiskt en saknad bloggkamrat. Vi bytte några ord om arbetsgivares tillkortakommanden, inspiration och längtan efter att gå vidare till nya utmaningar som förenar oss.

Landade på jobbet, i mitt nya fina rum. Satt en stund och tittade ut över trafiken på broarna och Stadshusets torn. Tog tag i dagens frågor, barnpornografilagstftning och så lite integritet i brottsbekämpningen på si så där en 450 sidor text. Tittar en stund till ut mot bron med bilar och tåg som skulle kunna ta en bort.

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Fint skrivet. Annorlunda än du brukar. Lite sådär kontemplativt. Varför har du fått nytt rum? Vet du hur lärare har det med arbetsplatser? Det är inte många som vet. Numera måste vi ju jobba i skolan och trots det sitter vi ofta tio i samma lokal, trångt. Fast när jag satt så så hade jag det väldigt trevligt ... men det blev inte mycket rättat!

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, arbetsmiljön i skolan är inte roligt. Inget har liksom hänt på typ 100 år. Jag undrar om hur man skulle reagera på SEBs huvudkontor om man hade en (sliten) toalett på på typ 100 arbetare. När det gäller lärarnas arbetsrum så beror det nog på vilken skola man befinner sig i. På mina ungars grundskola delar ämneslärarna rum som man är kanske 3-4 personer per arbetsrum och alla har egen arbetsplats. Klart det kan bli bättre.
Jag har fått nytt rum för att en person gick i pension och jag stod på tur för en enkelkuppé :-) Så hade jag tur för rummet i fråga är ett jättefint rum men det är faktiskt en tillfällighet, någon gång ska jag har tur också..

Jah Hollis sa...

Ett tjugotal personer i samma rum och en väldigt stim mest hela tiden. Så har jag det. Och det är rätt skönt när dagtidsjobbarna går hem och vi blir bara ett fåtal nattdjur kvar.
För övrigt kan du hälsa unge herr Sånger, om du nu stöter ihop med honom igen, att vi är fler som saknar honom och hans blogginlägg.