tisdag 26 augusti 2008

Sverigedemokraterna light?

I dag skriver bland annat migrationsminister Tobias Billström på DN-debatt om hur vi ska ställa "tydligare krav på våra invandrare". Redan där går det ju snett. Vadå våra? Även om det är ett korkat sätt att uttrycka sig är detta dock inte min viktigaste kritik mot Billström. Fakta är att vi redan har stramat åt så mycket att vi knappast kan anses leva upp till flyktingkonventionen.

När ska vi börja fatta att de flesta människorna i vårt land, infödda svenskar (av olika bakgrund) och invandrade människor, faktiskt vill delta i samhället och jobba för sitt uppehälle? När ska vi börja förstå att integration är en fråga för majoritetssamhället?

Det enda Billström gör är att späda på fördomar En liten mening om att svenska arbetsgivare har fördomar räcker inte för att tvätta bort de bruna ränderna. Jag undrar också vad de tidigare humana kristdemokraterna och folkpartisterna säger om det här? Moderaternas partistyrelse har beställt en "tuffare" invandringspolitik, Tobias utför.

Jag lydde bara order, hur låter den?

13 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Tobias, du kan skaffa en egen blogg. Mvh Alla Smutsiga

Anonym sa...

"När ska vi börja fatta att de flesta människorna i vårt land, infödda svenskar (av olika bakgrund) och invandrade människor, faktiskt vill delta i samhället och jobba för sitt uppehälle?"

När den första statistiska undersökningen om detta visar att det ligger till på det viset? Fram till dess kan vi utgå från att arbetslösheten är självvald så länge den är betald av samhället.

Anonym sa...

Billström har naturligtvis rätt. Det var ett påpassligt och bra utspel. Invandringskostnaderna måste minskas.

Problemet är att utspelet inlemmar sig i överordnad borgerlig klassförskansningspolitik, vilket enligt Tankelagen Om Primitiv Association betingar Aftonbladsvänsterns reaktion, med obligatoriskt retorikutbrott humanism fiske i främlingsfientlighetens grumliga vatten blah blah blah blah varigenom vänsterpolitiken diskrediteras folkligt och den borgerliga huvudagendan i själva verket biträdes.

Här blir det lite komplixerat. Analysen behöver föras i mer än ett led, vilket natuligtvis övergår den politiskt-mediala överklassens supraklavikulära kapacitet (folket har ingen alls). Politik = Dumskallarnas Sammansvärjning.

Alla smutsiga detaljer sa...

Bertil, du menar alltså att alla som är arbetslösa själva har valt det? Kraxpelax, vadå invandringskostnaderna?

Anonym sa...

Alla smutsiga detaljer: Att diskutera i termer av "alla" och "ingen" är sällan konstruktivt eftersom världen inte är så svartvit som vissa vill se den. Visst finns det säkert vissa som arbetar av ren njutning.

De flesta ser dock troligen arbete som ett nödvändigt ont; ett sätt att få en inkomst medan man längtar efter helg och semester. Detta är en vedertagen syn bland arbetsmarknadens parter och yttrar sig bl a i övertidsersättning och reglerad semester. Man ska alltså kompenseras eller befrias från sitt arbete på olika sätt. Inom vänsterrörelsen har det länge funnits krav på att man ska behöva arbeta så lite som möjligt. Senaste kravet är väl sex timmars arbetsdag.

Att folk trots allt arbetar när man ändå kan få en hygglig levnadsstandard som arbetslös beror troligen snarare på det sociala trycket än någon sorts allmänmänsklig arbetsvilja. Man ses som suspekt av sin familj och sina vänner om man inte arbetar. Men om även ens familj och vänner är arbetslösa, eller om det har en mindre luthersk syn på arbete, hur starkt är det sociala trycket då?

Anonym sa...

Naturligtvis har Billström o Co rätt.
Någonting måste hända. Och man borde gå ännu längre. Invandringen borde strypas till ett minimum tills vi har fått ordning och reda i landet.

Enligt UNHCR:s sammanställning är Sverige västvärldens fjärde största asylland.
Sverige tog emot en dryg tredjedel av de totalt 6 240 somalier som sökte en fristad i västvärlden.

Vad är det som lockar somalier till just Sverige av alla länder i världen? Är det vårat klimat och chansen till att få ett jobb? Eller är det chansen till en kravlös tillvaro och livstidsförsörjning genom svenska skattemedel?

//Jinge

TF sa...

Jingekommentaren är falsk och gjord av en SD-aktivist!

I sak behöver man knappast vara rädd för att Moderaterna ska få nya väljare genom det nya utspelet - trovärdigheten för deras del är alltför dålig på det här politikområdet.

Däremot kan alla flyktingvänliga krafter med rätta oroa sig för att regeringspolitiken fram till 2010 kommer att bli betydligt mer restriktiv inom migrationspolitikens område!

Anonym sa...

Nu behöver inte tydliga krav nödvändigtvis vara synonymt med strängare, kanske gör det det i det här fallet. Tydliga regler brukar annars vara bätte än otydliga förstås. Regler ska naturligvis gälla för samtliga invånare i ett land. Krav på försörgning ska gälla alla, de som inte får något jobb får en allmosa för att inte svälta.
Sedan är det klart att utomeuropeiskt bosatta personer som invandrar till Sverige kostar pengar. Men det gör alla vettiga investeringar i andra sammanhang också.
Att det vill komma personer till Sverige som vill ta del av detta landet och ge oss möjlighet att ta del av deras erfarenheter är en bra investering. Det lönar sig på alla sätt, för alla. Och vi svenskar borde vara stolta över att folk vill komma till oss.
Självklarheter, men var tvungen att säga det.

Sånger från nedre botten sa...

Har du sett Edward Scissorhands? Snacka om att han var bra med saxen...

Jah Hollis sa...

He-he!
Känsligt ämne det där. Nu har du fått en del av dom vanliga knäppgökarna på halsen.

Anonym sa...

Man undrar vad Tobias sa...

Hairy Swede sa...

at some point, immigration is an issue that must be taken hold of. as it stands right now, if immigration continues unhindered, the social welfare system could find itself in economic trouble. setting expectations on the people that are moving to sweden should not be something that needs to be debated. expectations can be found in every arena. laws, cultural mores, cultural values. when you travel or move abroad, the idea is not to impose your will on the country you are going to but instead marry the two. without setting any expectations, you imply that this country has no values, mores, or culture that should be adhered to. and that is unacceptable.

Alla smutsiga detaljer sa...

Sånger, tänkte låta solen skina på trollen och se om dom spricker. Märkligt hur dom dyker upp som flugor kring en sockerbit så fort man skriver ett visst ord. De flesta kommentarerna här är ju som Jah mycket riktigt skiver knäppgökar, det är ganska tydligt. Stentorp, för tydlighetens skull, a-kassa är en försäkring och försärjningsstöd det yttersta skyddsnätet, inga allmosor och jag utgår från att du tycker det är ok. Tobias är en knäppgök som brukar dyka upp, han kan vara bertil, kraxpelax eller någon av dom andra som du sett prov på här ovan.
Så var det med det.