torsdag 21 augusti 2008

Men vänta lite nu...

Enligt centerpartiets nya förslag till FRA-lag ska FRA bara få avlyssna så kallad transittrafik, hm, undrar vad Europadomstolen tycker om det? Undrar om danska präster och finska företagare känner sig lugnade nu. Det är kabelägarnas ansvar att ingen inhemsk trafik "släpps" till FRA säger centern, spännande att få reda på hur det ska fungera och vem som ska betala.

"Om det är tekniskt möjligt" säger centern.

"Yeah right", säger jag.

Jag har inte heller lyckats hitta någon som har ett bra förslag till hur rågången mellan polisiärt och militärt ska bibehållas. Hur tänkte ni där?

Rent praktiskt i riksdagen är det väl också så att den kommande proppen knappast kan ordna till dessa förslag. Det måste helt enkelt bli så att riksdagen röstar på den motion som innebär att lagen rivs upp. Vill man ha till något nytt får man återkomma.

Jag säger; välkommen med ert förslag i valrörelsen centern - och lycka till med den debatten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om FRA endast får spana på svenskars (i varje fall de som befinner sig i Sverige) kommunikation, då är väl mycket av rågången mellan polisiärt och militärt löst.

Jag vet inte om det är möjligt med 100% precision, men visst måste det gå att i någon mån sortera efter IP-adress. Detta skulle vara dyrare för operatörerna, men kritikerna som varit pådrivande för förslaget menar att staten skulle kunna stå för kostnaden.

Man önskar bara att (c) skulle förklara litet tydlligare vad förslaget går ut på.

Alla smutsiga detaljer sa...

Tor, nej rågången är inte ens diskuterad. Får SÄPO begära ut uppgifter från FRA? Varför ska det krävas brottsmisstanke, FRA är ju militärt och ska inte syssla med polisiära uppgifter. Detta är några av invändningarna som inte pratas om alls.

Mikael K sa...

Det där med rågångar och invändningar nyanserade det hela. Det ska jag kolla upp. Tack