måndag 18 augusti 2008

Tillbaka på ruta ett

Har nu jobbat i en vecka och som ett mail på webben är sömnlösheten tillbaka. Jag vrider mig och vänder mig och hjärnan går på högvarv. Fattar inte vad som stressar så mycket men avstängningsknappen funkar inte.

Jag har väl berättat att jag brukar låta Peter, Shanti eller Katarina eller vem det nu är jag för närvarande har bredvid mig i sängen att läsa för mig så att jag kan somna om. För närvarande är det Katarina som har den äran men av någon anledning har den goda Ewerlövskan, som annars brukar vara en bra bokuppläsare, fått för sig att hon ska göra radioteater av lyssnarboken vilket får till följd att hon plötsligt kan börja skrika i mitt öra. Till råga på allt har mina småhörlurar gått sönder och kåporna är inge vidare att ha med sig på kudden.

Nej, om jag inte ska bli knäpp måste jag göra något åt det här. Ett himmelrike för en natts god sömn.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade ett tips, inte för att sova bättre, men lite underhållande, eller vad man ska säga.
Friherrinnan.wordpress.com
Förutsätter att allt är fejk, men den är välgjord.
Jag har bett att få vara med på hennes "svarta lista"...

Sånger från nedre botten sa...

När jag drabbades av sömnlöshet förra året satte jag på tv:n. Låg och glodde på discovery eller nån kanal som sände nåt halvintressant, sänkte ljudet till ett mummel, försökte koncentrera mig, somnade. Ok, det blev inga jättemängder sömn, men fler timmar per natt än om jag legat och vridit mig.

Anonym sa...

Jobbigt, har oxå sömnbesvär då och då. Naturligtvis är det något som stressar, är väl halvomedvetet. Jag brukar aldrig begripa vad som stör så mycket att det inte går att sova. Har inget bra allmänt tips, jag brukar "gilla läget", lägga mig i soffan och läsa, får ialla fall mycket läst.
Efter ett tag går det över.

Jah Hollis sa...

En hela Jack Daniels vid sänggåendet.
Nej, allvarligt talat lider jag med dig. Mitt sömnproblem kan vara att jag vaknar för tidigt innan jag känner mig utsövd, och det är inte så kul det heller.
Känner många som tar olika former av piller för att somna, men jag är misstänksam mot sådant. Finns det inget hälsote med sövande örter i?

Alla smutsiga detaljer sa...

Tack för era tips. Jag har prövat de flesta. Att somna har jag inga problem med men att sova är värre. Nå, sånt´ är livet. Tror jag måste trappa ner på engagemangen helt enkelt.

Mikael K sa...

En ytterligare dimension är boken Lektrisen, som jag läste om häromdagen någonstans... (Den är för övrigt filmad med Miou-Miou.)
Vad jag tror är bra med boken (inte filmen) är att du får hjälp att föreställa dig någon son läser - och i fantasins världar kan ju denna någon skifta gestalt i takt med att sömnen inte vill infinna sig. Så. Läs boken. Och när du har svårt att sova kan du lyssna på bok, radioprat, musik. Poängen är att du föreställer dig den som snackar eller sjunger och bara det är för mycket att ta till sig - och du somnar på kuppen.
Eller? Av ett solklart problem kanske jag vecklade till det.
Själv körde jag Sånger-stilen. Tv:n är ett pålitligt sömnpiller.

Mikael K sa...

Kanske ordet nej är det som gäller, för engagemang etc.

Eva Nygren sa...

Är själv en sådan som du som somnar men inte sover. Jag tror mer och mer (men är nog äldre än du) att vi överdriver betydelsen av arbete. Jovisst, för försörjning och också för att man gör något man tycker är kul, gör något nyttigt (så känner jag). Men ro får man kanske av annat i livet och då får man se till att ha tid för det. Kanske kan man jobba lite mindre och sänka sin levnadsstandard - det kanske ersätts av det man kan vinna?

Alla smutsiga detaljer sa...

Eva, du har helt rätt men med tonårs-döttrar är det lättare sagt än gjort. Dessutom har jag en förmåga att ta på mig uppdrag. Du vet jag är en sån där "klassmamma" fast i andra sammanhang.
Jag tänker att "min tid kommer".