måndag 11 augusti 2008

3872 mail

Ja ha, så satt man då här på sin kontorsstol vid sitt skrivbord och sin datorskärm igen. Jag har just raderat 3872 mail varav de flesta så klart spam. I lådan ligger nu ett 50:tal kvar och väntar på åtgärd. Klockan är strax efter 9 och jag har svarat på ett 15:tal redan. I mitt brevfack låg dock bara fyra utredningar.


Fast, egentligen har jag kommit på att jag inte borde vara här just nu. Nej, jag borde faktiskt sitta i mitt hus i syd-västra Frankrike. Det är dags att skörda bondbönorna och de sista tomaterna och senare dra på kängorna för att ta en lång promenad uppför berget. Det är en fantastisk utsikt där. Man ser ända ner till havet och landskapet är öppet och luften så där mjuk att man nästan kan ta på den. Jag älskar verkligen att sitta under träden på baksidan av huset på eftermiddagen, dricka ett glas och skriva/läsa/tänka/prata. Det är livskvalitet. Den där vanan att inte äta middag förrän kl sent och bli klar först framåt natta kanske inte är så nyttig men vad sjutton.

Asch, du vet ju liksom jag att jag inte har något hus i syd-västra Frankrike men man måste väl få drömma!

8 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Sydvästra Frankrike är överskattat.
Tror jag, jag har aldrig varit där.
Begriper inte språket.

Alla smutsiga detaljer sa...

Syd-östra Frankrike är överskattat, inte syd-västra... Kustremsan just nord-öst om Spanien är också fin-fin om man nödvändigtvis ska vara på rivieran. Hur som, hellre där än här....
Språket bigrips men dialekterna i området kan vara hyfsat besvärliga :-)

Liz1e sa...

ha! det där låter inte som en särskilt ny dröm precis... du verkar ha ruggig koll på exakt vad du letar efter;) själv har jag ungefär samma plan, fast i landet som gränsar i väst till ditt Frankrike och där vanan att äta middag kl sent också anammas i allra högsta grad...suck...

Liz1e sa...

gränsar i öst ska det ju vara så klart...(ja, jag körde åt fel håll när jag körde upp för 25 år se'n:))

Cliff Hanger sa...

Hade du inte skrivit de sista två raderna hade jag svalt allt med hull och hår.

Alla smutsiga detaljer sa...

Liz, jag är inte lika förtjust i det landet men jag har lovat mig själv att ge det en chans till. Vi får väl se hur det blir.
Cliff, roligt att du tror på mitt hittepå men inte på mina barndomssanningar :-)

Anonym sa...

Men, hallå, du är ju handlingarnas kvinna, f,låt Qvinna!
Jag tror att du snart kommer att greja ett hus just där på Franska kusten som du önskar. Personligen tror jag mer på lite längre söderut, typ Baskien (fast jag har ju inte varit varken på det ena eller andra stället, vill mest bara ha en åsikt)

Alla smutsiga detaljer sa...

Baskien är ett alternativ som inte går helt bort...