lördag 3 mars 2012

Vi betalar inte, vi betalar inte

Läser i tidningen för femte dagen i rad om dom gigantiska bonusarna till ägarna av vårdbolagen som mjölkar det allmänna på pengar. Det handlar om hundratals miljoner till enskilda. Det handlar om pengar som skulle använts till vård och omsorg. Vi vet också sedan gammalt att samma situation gäller i utbildningsföretagen. Utländska storbolag äger väl det mesta av de svenska privatskolorna.

Vi pratade om det på jobbet. De flesta blir ilskna men vad är reaktionen? Mot vem riktar man sin ilska och vad är responsen? Tja, det är så klart olika. Men framför allt blir man förbannad på ägarna till bolagen. Det är ju helt sjukt galet. Det är inte dom som möjliggjort detta. Det är högerregeringen med en hel del förarbete av gamla sosseregeringar som styrt upp den ultimata våta drömmen åt riskkapitalisterna. Dom har nämligen tagit bort betydelsen av ordet risk. I vård och omsorg finns ingen risk för betalningsinställelse och när det börjar osa hett drar sig bara bolagen ur. Ofta har dom fyra- eller femårskontrakt och på den tiden hinner dom fylla kassakistorna rejält.

Nåja, tillbaka till det där med reaktionen. Hur tänker du? Jag önskar att fler kom till slutsatsen att nu får det vara nog. Vi kan inte ha en regering som fortsätter slänga ut våra skattepengar på detta sätt. Regeringens mål har varit att få oss att sluta vilja betala skatt. Att mer och mer ska gå över försäkringar och avgifter. Kom då ihåg att även försäkringsbolag är sugna på att tjäna stålar. Och framför allt, att bära sina egna kostnader kommer både bli dyrare och sämre på alla plan.

Nåja, vi byter regering snart och jag hoppas att sossarna fattar att så här kan vi inte fortsätta. Miljöpartisterna gör det inte. Men det gör vänstern.

Åh, vad jag längtar efter 2014.

Inga kommentarer: