tisdag 12 augusti 2008

Rockslaget, Handboll och ett långt liv

Jag vet, jag bryter mot upphovsrätten men jag kan inte låta bli att delge er nedanstående TT-telegram. Som gammal Karlshamns-punkare eller något fick jag ju en tår i ögonvrån när jag såg rubriken. Inte så mycket när jag väl läste innehållet i telegrammet dock.

INRIKES 2008-08-12
Karlshamn rockar fett
Fettbolaget Aarhus Karlshamn redovisar en vinst före skatt på 124 miljoner kronor för andra kvartalet. Under motsvarande period i fjol blev det en förlust på 77 miljoner kronor. Omsättningen steg från 2 965 miljoner till 4 067 miljoner kronor.
Copyright: TT
Distributör: NOBICON 2008-08-12 08:37:00


På tal om fett och välmående så hörde jag på radion i morse att något amerikanskt universitet kommit fram till att man om man springer eller idrottar på motionsnivå lever man både längre och bättre. I 20 år har man studerat medlemmar i en löparklubb och jämfört dem med universitetsanställda. De som sprang någon eller några mil i veckan kunde förlänga livet med upp till 16 år och de hade mindre hjärt-kärlproblem, starkare skelett och var mindre infektionsbenägna. Min undran, krävs det verkligen ett forskarteam vid ett amerikanskt universitet som forskar i 20 år för att komma på att man blir friskare om man rör på sig lite? Är det inte ganska välkänt att om man har ett stillasittande jobb och inte kompenserar det på något sätt så mår man sämre? När forskningsministern säger att svensk forskning ska stå sig bättre internationellt hoppas jag att han menar något annat!

Så till OS. Det är ju inte utan att man blir lite förbannad. Vad håller handbollsledningen på med? Hur fan kan man lämna in ett Time-outkort mitt i ett anfall? Just när svenskorna satte utjämningsbollen dessutom. Den blev självklart bortdömd. Efter det kom dom liksom aldrig tillbaka. Årets skandal, årets kalkon, årets jättestörsta miss i alla fall.

Nu läser jag i alla fall i tidningen att förbundskaptenen tvingas lämna sin post - inte på grund av missen utan på grund av att det herrlag han tränar samtidigt tycker att tjejerna tar för mycket tid. Va???


Bajen spöade till slut Sundsvall igår med 1-2, tack för det Traoré. Jag vill ändå säga att jag verkligen inte gillar konstgräs!

Over and out!

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Hur vet man hur långt livet skulle ha varit när man slår fast att man kunde förlänga det med 16 år?

Alla smutsiga detaljer sa...

Kanske var det så att studien skulle hållit på fyra år....eller nåt :-))

Alla smutsiga detaljer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jah Hollis sa...

Det låter inte helt övertygande, tycker jag. :-D