söndag 29 juni 2008

Kackerlacka och matuppror

Sitter och väntar på att degen ska bli klar att baka ut. Frukostbrödet bakat på ekologiskt och biodynamiskt havre och vete. Ja, jag vet att det låter präktigt och duktigt men efter att ha läst stora morgontidningen känns det ganska bra. Matupproret och kackerlacka är bara två nya folkrörelser som visar att det är nödvändigt.

Vad är det vi stoppar i oss egentligen? Smakförstärkare, transfetter, konserveringsmedel. Det är härligt att fler och fler affärer har fattat att vi vill ha ekologiska matvaror men jag saknar fortfarande närproducerat. Oj, oj vilken skillnad det är. Jag köper ibland mjöl direkt från en kvarn, det är som att använda en helt annan produkt än den jag köper på ica.

Samtidigt är detta en riktig klassfråga. Lågprisvaruhusen sprider sig som verkliga kackerlackor samtidigt som inkomstklyftorna ökar ännu mer. När du gnager på ramarna är det inte en fråga om att välja skräddmjöl för 56 eller 49 kronor kilot. Ekologiska morötter för 30 eller 35 kronor. Nej, det är massproducerat med tillsatser och dåligt med näring som gäller. Det kommer att stå oss alla dyrt!

På den positiva sidan; igår spöade Bajen de ljusblå malmögrabbarna med 3-2 i Svenska cupen. Nästa vecka börjar allsvenskan! På tal om rent mjöl i påsen så verkar kampen mot FRA-lagen och för integriteten fortsätta, tack för det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Idag finns det en fantastisk artikel i DN om Camillas matuppror. Läs den!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=799186

Alla smutsiga detaljer sa...

Hm, tror att min länk leder just dit men tack ändå.