fredag 25 mars 2011

Lysande tider

Följer utvecklingen i Japan med oro och irritation. Denna bygger inte så mycket på det faktum att jag tror/vet att läkage är farligt och att man faktiskt bör undvika att utsätta sig för radioaktivitet. För det tror/vet jag verkligen. Istället är jag oroad och irriterad över alla experter som framhärdar i att det är helt ofarligt.

Jag vet inte hur många experter jag hört på radion och sett på TV som framhärdar i att ingen någonsin skadats eller dött av något som har med kärnkraft att göra (ja, jag överdriver lite). Samtidigt kommer katastrofbilder och elände via dagstidningarna.

Igår kväll hörde jag ett gammalt reportage om Tjernobyl. Det är en död plats på jorden. Det går inte att odla på marken eller leva där - även om det växer på marken så är marken förgiftad. Det går inte att dricka vattnet och pariserhjulet som inte hann invigas innan olyckan står stilla.

Vilka krafter är det som står bakom alla de experter som hårdnackat vill få oss att tro att det osannolika inte kan hända? Mig har ni inte övertygat i alla fall.

1 kommentar:

Entry 23 Eco of Kristofer sa...

Så du litar hellre på sensations post som tjänar pengar på att du blir upprörd istället för kärnfysiker och ingenjörer villiga att riskera sina liv i ett kärnkraftverk?

Vilka experter är du redo att lyssna på?