onsdag 23 mars 2011

Energi

Cyklade till jobbet idag. Det gick inte att hejda sig längre. Det är en frihetskänsla att cykla, inte minst i stan. Får väl dock erkänna att det så här i början är lite läskigt också. Det är inte alla som vant sig vid att hålla sig undan från cykelbanorna och så är det så klart inte sopat ännu. Grus kan vara lika halt som is och våta löv.

Nåja, känslan när energin sprider sig i kroppen, alla kraftverken fungerar och det liksom spritter i kroppen är härlig. Köpte ju äntligen nya springskor i helgen, så imorgon ska jag förhoppningsvis inleda vårträningen. Ser fram mot det. Eller, imorgon är det Zumba och kanske cykling på det. Man ska ju inte överdriva.

Annars är det det där med energi. När jag cyklade till jobbet i morse lyssnade jag på P1 morgon. Man talade om förnyelsebar energi (sol, vind och vatten). Slutsatserna var uppenbara. Det är inte omöjligt att inom en överskådlig framtid ersätta alla fossila bränslen med förnyelsebart. Nu när radioaktiviteten från Japan sprider sig över världen är det dags att dra igång ordentligt. Lösningen är kanske närmre än vi tror.

Inga kommentarer: