onsdag 16 mars 2011

Kärnkraft är säkrare än sex

Idag hade jag tänkt blogga om datalagring. Det har varit debatt i kammaren och i eftermiddag är det omröstning i riksdagen. Sedan blev jag varse att regeringen antagligen kommer att förlora tre omröstningar idag. Det handlar om utförsäljning av statliga bolag, förbud för transfetter och nedläggning av tingsrätter. Med datalagringen blir det fyra.

Är en regering regeringsduglig om man lägger fram förslag efter förslag som man förlorar? Eller, ska vi vara glada för att riksdagen får mer makt? I Regeringsformen står det "all makt utgår från folket och riksdagen är deras företrädare....". Eller, börjar det bli dags för att fundera på misstroende?

Nåja, det finns kanske viktigare saker än att utmana regeringsmakten just nu. I Japan är det på väg att brisera fullständigt. I Tokyo sprider sig paniken. När man lyssnar på svenska experter verkar det inte vara så farligt. Jag tror inte på er. Jag tror inte heller att det går att förvara utbränt kärnbränsle på ett säkert sätt i 100 000 år.

Jag har berättat om det där bandet jag åkte på turné med för många år sedan, nu finns dom på youtube! Denna låt passar in idag.

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Om inte annat kommer det att bli ett helvetes jobb med att städa upp efter kärnkraftshaverierna i Japan. Kanske kan utsläppen begränsas som de ju till stor del gjorde i Tjernobyl. Men det lär bli någon sorts död zon kring de havererade reaktorerna.
Men jag hör att förespråkarna i Sverige talar för utbyggnad fortfarande eftersom "kärnkraftsindustrin nu främst satsar på att förbättra säkerheten".

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, det kan man lugnt säga. Oskarshamn är en centralort för tillfället. Först Juholt och nu kärnkraften :)

Alla smutsiga detaljer sa...

PS Jah, kommer du ihåg Sånger från nedre botten? Du hittar honom på bilden på bloggen.

Jah Hollis sa...

Juholt är faktiskt en gammal kollega på sätt och vis. Vi fanns inom samma företag en tid, men jag lärde aldrig känna honom och han minns knappast mig längre.
Sånger har jag sett tidigare i en video där hans Clash-coverband spelade. Men jag kan inte i dentifiera honom på bilden här.
De sticker inte under stol med sin Clash-inspiration i alla fall. :-)