lördag 3 juli 2010

Polisen igen!

Läste på text-TV att polisen inte längre ska utreda sig själv. Rubriken lyder till och med "Polisbrott ska utredas externt". Men, va tänkte jag - ska det äntligen bli av? Läser vidare. "Poliser som misstänks för brott ska inte längre utredas av den egna myndigheten". "Utredningarna flyttas istället till en fristående del inom Rikspolisstyrelsen".

Okej, det betyder i klartext at utredningsansvaret när det gäller poliser som misstänks för brott ligger hos? Ja, just det! Polismyndigheten!

Jag undrar verkligen vad det är som gör att det är så omöjligt för statsmakterna att fatta att det enda sättet att få ett verkligt förtroende för dessa utredningar är att lägga dom utanför polismyndigheten. Alltså, det enda sättet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Äntligen inser dom att allmänheten kräver att dom skärper sig & åtalar & dömer Poliser som begår brott.Men det är som du skriver alldeles för tafatt.Fortfarande kommer Enheten för Polismål va kvar..den Åklagarenhet som försvarar Poliser till sista blodsdroppen..Polisåklagare som trotsar Obduktionsprotokoll & skriver egna eller åklagare som trots grova våldtäkter & Grov misshandel ens vägrar ge kvinnan besöksförbud eller larm utan hon tvingas leva 2 år gömd jagad på kvinnojour.Eller alla de kvinnor som anmält sina misshandlande Polismän som blivit motanmälda & dömda från allt som ofredande till att Polismannen planterat vapen i lägenheten då de varit på kvinnojour & blivit dömda för vapenbrott...Listan kan göras lång...Dessa Vidriga Polisåklagare måste bort!!!!
Augustsson som i Debatt står med Fd Länspolismästare Lindberg & försvarar anmälda Poliser 2 dagar efter att han våldtagit en 14 årig flicka han nu möter i Domstol...Dessa vidrigheter måste rensas ut & alla nuvarande uppmärksammade allvarliga fall prövas i domstol....
Polislagen som ger en Polisman i Domstol dubbel trovärdighet måste avskaffas...Varför ska en man som begått vidrigt Grova våldtäkter & misshandel eller mördat ha dubbel trovärdighet???Förklara det!!!
Nej de ska inte ha några favörer...Däremot ska Sverige efterleva det Eu fördrag man skrivit under 1995 att Brottsoffer till poliser ska särskilt beaktas gällande skyddsåtgärder...
Brottsoffer till poliser ska särskilt beaktas gällande öppenhet & rättssäkerhet..!Upprätta förtroendet NU!!!

Riksnätverket Kvinna Rättslös när förövaren är Polis!