tisdag 20 juli 2010

Nu blev jag lite kär igen

Jag gillar människor som säger sanningen och är tydliga. Blir det lite provokativt och därmed en diskussion så går jag igång ordentligt. Att knäcka argument fram och tillbaka är livsluft. En intellektuell utmaning och kampen om sista ordet - det är sånt jag gillar. Det är dock inte så ofta man får chansen för det blir gärna yta och lite tyst om man vill gå vidare. Vad är det som gör att folk tror att en (gärna högljudd) diskussion är det samma som bråk?

Idag ska jag lyssna på sommar i P1. Jag har inte lyssnat på jättemånga program iår och dom jag hört har inte varit mycket att skriva hem om. jag gillade i och för sig Christin Meltzer igår. Hon var härligt ärlig och det är ju hoppfullt för en flicka att man kan träffa sitt livs kärlek kl kvart i fem på krogen - om det nu är det man är ute efter. Eller för den delen om man lyckas hålla sig vaken. Hon pratade också om mer allvarliga saker som sin pappas död i cancer. Det är jobbigt men nyttigt att lyssna på.

Nåväl, detta för mig till dagens rubrik. Jag är nämligen lite kär i Andres Lokko idag. Jag ska med stort intresse lyssna på hans sommar och med tanke på hur det har plussats för detta program så blir det nog i min smak. Hur beter sig utlandssvenskar och är Bert Karlsson skydlig till att vi har rassepartier i Sverige idag? Lyssna du också så kan vi snacka om det sen.

4 kommentarer:

Hans G J sa...

I Aftonbladet säger Lokko:
"Att en person som har legitimerat främlingsfientlighet med ett sådant eftertryck som han gjorde för bara 15–20 år sedan, blivit en folkkär farbror som gör program om skolmat på tv."

Han flyttade till London för fyra år sedan. Berts matlagning var väl härom året?

Så endera är Lokko osedvanligt trögtänkt (väntar 10-15 år med flytten) eller så är han före sin tid.

Eller, vilket är troligast så hade Bert Karlsson inget att göra med Lokkos beslut. Däremot så tar han "Sommar" som avstamp för att tvåla till Bert Karlsson.

Unknown sa...

Hmmmmm... konstigt att man inte kan kommentera artikeln i Aftonbladet!!! Ja jösses säger jag bara.... hade jag också gjort bort mig så utomordentligt som denne Lokko hade jag också flytt landet!!!

J P-A

Jah Hollis sa...

Bättre än Christer Sjögren var det i alla fall, om än inte sensationellt. Bra musik, fattas bara annat.

Alla smutsiga detaljer sa...

@Hasse, va? @Joachim, va?
Jah, nej det var kanske inte sensationellt men väl befriande och absolut - bra musik.