söndag 28 augusti 2011

Eva-Britt Svensson, större än du tror

Fick i morse veta att Eva-Britt Svensson lämnar EU-parlamentet av hälsoskäl. Det är en jätteförlust för vänstern och för den svenska EU-arbetet. Det är inte alla som uppmärksammat vilken position Eva-Britt faktiskt har i EU. Eva-Britt är vice ordförande i GUE-NGL-gruppen, det är en viktig sak i sig. Viktigare är dock att hon faktiskt är den enda svenska utskottsordföranden i EU. Den positionen förlorar vi nu.

Eva-Britt slutar av hälsoskäl. Det är tråkigt. Jag hoppas verkligen att hon nu tar chansen att kurera sig, umgås med familj och vänner och dessutom - gå på fotboll. Eva-Britt och jag har nämligen mycket gemensamt, inte minst vår kärlek till Bajen.

Bästa Eva-Britt, tack för allt det jobb du gjort i EU för att försvara kvinnors rättigheter och tack för allt arbete du lagt ner för att försvara mänskliga rättigheter i allmänhet och rätten till privatliv i synnerhet.

Nu tar Mikael Gustafsson över. Jag har jobbat tillsammans med Micke i 10 år. Det kommer att bli jättebra med när han tar över, ingen tvekan om det. Men, det blir en omställning som heter duga. Micke är framför allt miljöpolitiker, det är ju inte helt fel i Bryssel. Dessutom är Micke en väldigt kunnig feminist vilket är helt nödvändigt. Det blir ett jättejobb att ta över efter Eva-Britt och jag önskar dig Micke all lycka till.

Inga kommentarer: