måndag 15 mars 2010

Fegis

Det blev ingen cykel idag. Solen skiner förvisso men det kändes ändå för vintrigt. Jag får väl erkänna att jag faktiskt är lite rädd för halkan. Jag är inte helt säker på att jag håller mig på två hjul om jag ger mig ut. Det gick ju illa för ett drygt år sedan och den smällen vill jag inte uppleva igen.

Annars har helgen mest bestått av missade planer. På fredagen skulle jag gå iväg på lite after work med mina gamla arbetskamrater men eftersom jag inte fick tag på yngsta dottern som glömt sin telefon hemma åkte jag hem. Väl hemma försvann bägge döttrarna snabbare än vinden till sina respektive aktiviteter och där satt jag framför let´s dance och kände mig blåst.

På lördagen skulle jag ut och svinga en bägare med goda vänner och återuppleva garagebandens tid. Men, eftersom den där lilla tonårstjejen som fått barn och som jag berättat om tidigare skulle komma förbi tänkte jag ansluta lite senare. Jo tack, hon dök upp först klockan halv nio och då var det ju så dags för en trött mellanålders kvinna att komma igång.

Nåja, jag avslutade i alla fall helgen på topp genom att kolla in Agenda på söndagskvällen. Han den där Björklund kan ju inte vara riktigt riktig. Han säger att den skattesubvention som staten ger för RUT-tjänster lönar sig för staten behöver inte betala ut A-kassa och får in skatt. Ja, det är bra - jag har länge hävdat att det är bättre att ha folk i arbete än i a-kassa. Men, samtidigt påstår han att samma förhållande inte skulle gälla om dessa hemarbetare istället var anställda inom offentlig sektor och tog hand om våra gamla och våra barn. Jag fattar inte det där. Det blir väl ändå samma sak, fast andra mottagare av "subventionen". Det är väl fortfarande så att a-kassekostnaden försvinner och även offentliganställda betalar väl skatt?

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Jag har väntat två månader på att våga cykla igen sedan vintern slog till.
Sydsvenskan hade en rätt bra genomgång av alla "sanningar" kring rut-bidraget i helgen.
http://sydsvenskan.se/sverige/article637606/Halften-av-rutpengarna-gick-till-rika.html
Det mest märkliga i det hela tycker jag nästan är att man har argumentet att man ska göra svarta jobb vita. Måste man muta folk med skatteavdrag för att de ska följa lagar och bestämmelser?