torsdag 11 mars 2010

Konst eller bara konstigt?

Det var någon som sa idag, med tanke på Jihad Jane, att "nu vet vi att terrorister kan vara vanligt folk". Vad vanligt folk är i detta sammanhanget antar jag är lätt att definiera Det är väl blonda, blåögda västerlänningar.

Men oj, det måste kommit som en överraskning!

När jag ser Lars Vilks glida runt i nyhetssofforna blir jag också lite förvånad. Han verkar njuta något ofantligt av det som händer. Jag vet inte om det ligger i konstnärens natur men jag tycker det är märkligt, att man liksom kan bli uppiggad av ett hot om ett attentat.

Hur som helst, i detta fallet liksom dom där ursäkterna i fråga om mohammadteckningarna. Vad är det med folk? Jag förstår att religion är viktigt för folk men därifrån till att inte respektera yttrandefriheten, där går min gräns!

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Vilks varumärke har stigit i kurs, kanske därför verkar han må gott (eller nåt, enligt DN har han i hemmet en yxa på behändigt avstånd, och hur kul är det egentligen).

Anonym sa...

Andra delar av världen fick verkligen känna på vad yttrandefrihet kan innebära och det känns bra att DN publicerade teckningarna för att göra budskapet tydligare. Jag är däremot övertygad om att "Jihad-Jane" är en strategisk produkt i ett led i att trappaa upp terrorkriget. Galningar !!

Eva Nygren sa...

Man kan tycka vad man vill om Vilks, men han har rätten på sin sida vad gäller yttrandet. Själv kan jag tycka att det var onödigt stötande att måla rondellhunden. Yttrandefriheten, och det konstnärliga uttrycket, måste trots det få finnas.