lördag 27 mars 2010

Alla gillar bibliotek

Idag har jag invigt ett konstverk. Den fina tavlan som jag fick avtäcka är en del av vårt nya stadsdelsbibliotek i Hallonbergen. Redan när jag kom på förmiddagen var det kö utanför biblioteket. Helt galet. Under de första timmarna som biblioteket hade öppet mötte jag människor med tårar i ögonen, glädje och skratt. Jag mötte äldre herrar och små barn. Finns det något som slår känslan av att kliva in i ett riktigt härligt bibliotek?

Jag har haft en diskussion med mina politiska motståndare den senaste veckan. Det är nämnligen så att dom borgerliga politikerna i min kommun tycker att en satsning på ett finfint stadsdelsbibliotek står i motsättning mot en satsning på skolan. I min värld är det precis tvärt om. En satsning på skolan förutsätter en satsning på bibliotek.

Nåja, jag fick alltså äran att inviga konstverket men framför allt fick jag äran att möta över 1000 personer. Så många människor kom till invigningen, vilket ju är helt otroligt. Så, kära politiska motståndare - ska vi ta en offentlig debatt någon dag? Jag möter gärna vem som helst av er, gärna i Hallonbergens centrum. Vi kan väl prata om att ni varit motståndare till Kulturcentum, fritidsgården och nu senast biblioteket. Har ni tid någon dag?

(Som vanligt glömde jag kameran men jag hittade lite bilder på en annan blogg, väl bekomme).

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Att slå igen, eller skära ner på, bibliotek är ett fattigdomsbevis.

Alla smutsiga detaljer sa...

Absolut, och att öppna bibliotek är underbart!