tisdag 23 mars 2010

Avveckla är förnuft

Läste i tidningen att det är 30 år sedan folkomröstningen om kärnkraft. När det begav sig var jag alltså 14 år och aktiv linje 2-rörelsen. Det fanns väl inte så mycket eftertanke i beslutet att vara aktiv utan det följde liksom med i att man gjorde som partihögkvarteret sa när man var i den åldern.

Idag vet jag bättre.

Det kan inte vara riktigt riktigt att ett land som säger sig satsa på att rädda världen genom att rädda miljön väljer att satsa på gamla miljöfarliga lösningar. Vi behöver förnyelsebar energi. Vi behöver energi som inte kräver att vi utarmar jordens resurser och lämnar smuts efter sig. Vi kan inte bygga framtiden på en energikälla som ger så stora följdverkningar som kärnkraften.

Läste i tidningen idag att propositionen om kärnkraftsutbyggnaden är så slarvigt skriven att lagrådet kritiserat den. Det är bara en av alla. Regeringen har så bråttom att lägga fram sina propositioner före stoppet som inträffar idag (om man vill få dom behandlade innan valet) att man slänger fram vad som helst. Allra mest kritik får förslaget till skollag. Det verkar som det är mer än kärnkraften som känner av ett bäst före datum. Det är dags att avveckla regeringen, det är uppenbart.

Inga kommentarer: