lördag 6 mars 2010

200 000 nya jobb

Det kan inte vara lätt att vara borgare och bli granskad. Idag har jag lyssnat på "Totte" på lördagsintervjun och jag kan inte låta bli att förundras över hur jävla dåligt alliansens så kallade jobbreformer har gått. Thomas Ramberg ställde fråga på fråga om utvärdering men det var ju för kort tid eller så var det finanskrisen som gjorde att utvärderingar inte var möjliga. Det kan dock konstateras att borgerlig jobbpolitik är väldigt dyr.

Om man ska lita på borgarnas siffror har man lyckats med att rädda/skapa 100 000 jobb så där. Detta genom jobbskatteavdrag eller genom subventioner till företag. Varje jobb kostar, oavsett om det handlar om ungdomsjobb eller om det handlar om andra bidragsberoende jobb, cirka 1000 000 kronor.

En mille per jobb!

Vad är det för ekonomisk politik?

25 000 personer har fått gå från vården, skolan och omsorgen. Dessa personer kostade kanske en halv miljon per jobb. Riktiga jobb, sådana som behövs. Jobb för en värdig äldreomsorg och en likvärdig skola.

Snart ska vi, om Maud Olofsson får bestämma ett tag till, subventionera hundpromenader med bidrag. Ska vi lägga en miljon per hundpromenerare också? En miljon som skulle kunna bli två heltidsanställda undersköterskor som skulle kunna ta din farmor på en promenad i parken istället.

Seriöst, det är dags att rösta bort dom där lallarna nu!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så kan man tycka som vänstern och göra 11 000 människor arbetslösa.

Jah Hollis sa...

Pontus Mattson?
Tomas Ramberg heter han som håller i Ekots lördagsintervjuer.

Anonym: Varför inte göra till exempel spritlangning legalt och skatterabatterat, så gör vi ytterligare ev "svart" marknad "vit"? Ändamålen helgar tydligen medlen här.

Calle Fridén sa...

Vi måste fåslut på det där att det skulle bli 11000 personer arbetslösa. Det finns ingenting som tyder på att alla dessa hushållsnära jobb skulle försvinna bara för att rabatten försvinner.
De som nyttjar tjänsten har råd att betala i varje fall, och de är dessutom vana att ha den. Fördelen med att de nu registrerat sig för avdraget betyder ju att de får inihelvete svårt att köpa tjänsten svart i fortsättningen-
Privata företag ska överleva av egen kraft, inte med subventioner. Det är rena uppochnervända världen att det är rödgrönt som försvarar marknadsekonomin och högern som vill cementera statskapitalismen

Alla smutsiga detaljer sa...

Käre anonym, läs igen och försök förstå texten. Det jag säger är att det skulle bli bra mycket fler RIKTIGA jobb om man gjorde på rätt sätt. De borgerliga har aldrig klarat jobbpolitiken, inte denna gången heller.
Jah, du har så rätt - jag har ändrat.
Calle, exakt!