onsdag 9 juli 2008

Sport på radio, FRA och dags att dra söderut

Sport i verkligheten är nästan alltid kul. Sport på radio brukar också vara bra eftersom kommentatorerna oftast är både pålästa och spirituella. Igår hade jag några annorlunda sportupplevelser på radio. Den första var sommar med Kajsa Bergkvist som jag tyckte var ganska ok. Inte så överaskande men nog fick hon en dimension till. Särskilt närvarande blev Kajsa när hon pratade om sitt arbete som UNICEF-ambassadör. Fint.

En liten stund efter sommar var det dags för ytterligare sport på radion. Tredje och sista avsnittet i serien om supportrar. Dagens rep handlade om så kallade "Ultras och casuals". Tidigare har avsnitten handlat om "konsten att lida" och "läktaruppropet". Har du inte hört serien kan du hitta den här. Den är väl värd att lyssna på.

Ja, nog är det också värt att kommentera sossarnas och mp:s utspel om FRA också. Sossarnas inställning är inget nytt under solen men att mp är så hungriga att man vänder på en femöring är mycket förvånande. Att vänstern pressmeddelar tillsammans med piratpariet måste också betraktas med höjda ögonbryn. Jag hoppas dock liksom v och pp att lagen aldrig träder i kraft, det är det viktigaste steget framåt.

Detta om detta, nu är det dags att packa bilen och ge sig ut på vägen. Dags att rulla söderut. Blekinge och horisonten, here we come. Ovan utsikten från playa del barndomshem!

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det lilla jag hörde av Kajsa B lät OK. Jag instämmer nog i din bedömning.
Annars kan kombinationen av Sommar och sportmänniskor landa i platt fall. Svennis Sommar för några år sedan var ingen höjdare.
Och ha en trevlig resa till Sveriges trädgård och en fin semester där!

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast dagens Sommar tar priset. Mikael Segerström - kalas! Till och med 13:åringen som normalt väljer bort pratradio fastnade. Enda gången hon rynkade på näsan var när Jussi B tog i från tårna.

Framme i trädgården, skönt.