onsdag 23 juli 2008

Bakslag

För ett knappt halvår sedan var jag anmäld till ett löplopp. Jag har aldrig sprungit ett lopp och självklart var det inte jag själv som anmält mig. Faktum är ju att jag nästan aldrig sprungit över huvud taget. Jag älskar som du vet idrott men det har varit mer i teorin än i praktiken. Det går dock inte att komma ifrån att det var lite nice att se sitt namn där i startlistan.

Sedan ett knappt halvår har jag börjat springa. Eller, jag har börjat lufsa runt sjön här intill. Det går inte fort och mitt "löpsteg" är väl inte optimalt men jag gillar det. Målet är såklart att klara det där loppet nästa år. Nu har jag dock fått ont i hälsenan igen, och lite i ett knä också. Det är väl straffet för att ge sig ut på sådana tokigheter som att planera för ett löplopp när man uppnått mellanåldern.

Igår var det DN-gala. En kanontävling var utlovad och jag är ledsen att jag inte var där som jag brukar. Besvikelserna var tyvärr många. Vårt guldkantade friidrottslag är på väg att krackelera på riktigt. Christian Ohlsson drar sig ur OS. Carolina Klüft är nybörjare i sina grenar. Magnus Arvidsson är antagligen skadad, Sanna Kallur likaså. Min gamla favorit Robert Kronberg missade sista möjligheten att bli uttagen. Emma Gren lyfter inte (ha, ha). Två kvar, Stefan Holm och Mustafa Mohammad. Vi får hoppas på dom.

Jag ska självklart också genast ska börja rehabträna - inte inför OS men inför mitt kommande storlopp - Två sjöar runt 2009. (Och vet du, Musse har sprungit det loppet flera gånger :-))

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Aj, aj, aj!
Ta det lite lugnare i fortsättningen, tipsar jag som inte vet det minsta om fysisk träning.
Men jag stötte för några år sedan ihop med Sven ("Eviga fyran", "Koks i lasten") Nylander inne på en livsmedelsbutik här i Malmö.
Det kändes som om han var dubbelt så lång som jag och utstrålade tusen gånger så mycket kraft.
Jag såg framför mig hur han kunde klippt raddan av frysdiskar i ett snabbt improviserat häcklopp.

Alla smutsiga detaljer sa...

Tack för det. Faktum är att lite gnäll och lite omtanke hjälpte. Var ute i kväll och det gick RIKTIGT bra (utan koks i lasten :-))