torsdag 17 juli 2008

Ut med det gamla, in med det nya

ledarplats i den stora liberala morgontidningen oroas man över att regeringen är på väg att förlora en tre fjärdedels ungdomsgeneration. Ledaren bygger på en SCB-undersökning som diskuteras på den andra morgontidningens debattsida. Självklart beror det hela på FRA-lagen. Intressant tycker jag hur så många unga människor bytt åsikt sedan någon månad tillbaka. Man konstaterar att regeringen vann valet eftersom unga människor ville rösta på "Fredde" för att han kunde hantera en dator. Göran däremot dikterade sina memoarer för spökskrivare och det avgjorde.

Jo, föresten. Lite påverkas dessa unga människor också av att regeringen inte gjort tillräckligt för att lyfta den högre utbildningen.

Den stora morgontidningen som hela tiden har försökt göra sitt för att hjälpa regeringen förstå varför FRA-lagen är kass tar nu till sitt sista verktyg. "Om du inte avskaffar lagen innan den sätts i sjön, Fredde, kommer vänsterpartiet att vinna den omröstningen - gud förbjude". Det kommer att göra att fallet blir än hårdare.

Ett litet tips till den stora morgontidningen: vi talar här om universtetsstudenter, inte småskoleelever. De flesta av dessa människor är alltså helt oförmögna att tänka själva. Det kanske kan vara så att dessa människor liksom många andra är trötta på att se klyftorna växa och på att se hur vi skyfflar resurser över de som redan har.

Själv ser jag hoppet växa. Ska förändringens vindar blåsa lär det vara de unga som börjar frusta och pusta och jag tror att det är lite sent att vända skutan nu; Fredde.

Inga kommentarer: