söndag 14 november 2010

Tack för iår

Det var cupfinal igår. Det var fullsatt, festligt och typ folkligt. Spänningentopp och förväntningarna under kontroll. Det är klart att vi alla förväntade oss ett mirakel till eller drömde om det i alla fall. Även om motståndarna dominerade spelet så gjorde våra pojkar en finfin insats, inte minst i försvaret. Johannes Hopf var fantastisk. Jag hoppas han stannar i Bajen ett år till eller två - för hans egen skull.

Nu tar Silly season-snacket vid. Det är vårt torrsim eller kanske rättare vår livboj, det som håller oss flytande under vintern. Igår drömde vi om att få åka på resa och se Bajen spela i något fjärran land. Det hade varit så fint att få åka till Skottland eller Irland eller Moldavien eller vad det nu skulle ha blivit. Det är tråkigt för oss att vi inte får åka men det är tråkigare för dom som inte får besök av oss.

Det var som sagt en fin tillställning igår. Jag gillar inte bengaler och rök för det kostar för mycket och dessutom är det farligt. Men, det går inte att komma ifrån att det är jädrigt snyggt. Igår stod alla upp på Söderstadion, hela matchen. Igår gjorde tifo-gruppen en jädra fint jobb. Igår sjöng över 11 000 personer i 90 minuter. Det var en härlig kör. Det är tur att det finns bandy, handboll och allt vad det nu är men gud vad jag längtar till våren. Tack Bajen-fotboll för alla härliga stunder, vi ses snart igen.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är bara att beklaga förlusten. Skönt om det kändes bra på något vis i alla fall. Nu måste Bajen upp i Allsvenskan igen där de får möta riktigt motstånd. MFF till exempel. :-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, som sagt - Bajen behövs i Allsvenskan. Hade vi vunnit cupen så hade vi ju dessutom fått mötas i supercupen....