tisdag 16 november 2010

Svensk fotboll behöver Bajen

Kollade på fotbollsgalan med ena ögat igår. Det går liksom inte att slita sig från den typen av tillställningar när man väl börjat kolla. Årets arrangör var Malmö, passande på många sätt. Skåne har verkligen dominerat fotbollen i år. Det går inte att bortse från. Det enda man väl inte lyckats med är att få upp ett ytterligare lag i allsvenskan, som väl är.

Nåja, när det gäller prisutdelningen så gick dom flesta priserna till representanter för Skånelagen. På damsidan fanns Linköping representerade också men annars var det i stort sett storslam. Dessutom landade ju såväl SM-tecken som Cupguld söderut.

Men, det fanns ett lag till som ständigt dök upp i rutan och det var så klart mitt kära Hammarby. Det var Magnus Carlson och det var Skarsgård/Kinnaman. Det var i bakgrundsbilder (där man också gjorde reklam för pyroteknik konstigt nog) och det var SM-bucklans eventuella "bajen-forever" inskription. Jag såg inte mycket av dom övriga allsvenska lagen och självklart inget från något annat superettan-lag. En glimt av Djyrgårn och en glimt av Glenn, i övrigt ingenting.

Men å andra sidan har inget av dom lagen en spelare som nominerats av FIFA för att ha gjort ett av årets tio vackraste mål i hela vida världen. Å andra sidan behöver svensk fotboll Bajen, det är tydligt det:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var tusan ligger Lindköping?
Är det Östergötlands svar på Västerbottens björkarnas stad (Umeå).
Trädkramaren

Alla smutsiga detaljer sa...

Linköping då för sjutton :)

Anonym sa...

Visst är det härligt att även solen har fläckar.............

Alla smutsiga detaljer sa...

I mitt fall är det lättare att dra paraleller till en leopard :)

Jah Hollis sa...

Lindköping ligger lite snett nedanför Nordköping. Jag åkte själv tåget förbi där för en vecka sedan. :-)

www.billigarehotell.se/hotell/linkoeping/first-hotel-linkoping/

Ja, det målet var fint och värt sitt pris. Men det är Malmö som är fotbollens huvudstad nu.