lördag 6 november 2010

Snart är det jul igen

Som du vet gillar jag jul. Jag är dock ganska traditionsbunden så till vida att jag tycker vissa saker ska göras i viss ordning. Första glöggen får visserligen inmundigas före första advent men då under två förutsättningar. Den ena är att det är bandypremiär på Zinken (check) och den andra är att det närmar sig dagen och att det är glöggkalas (jag är öppen för förslag). Alltså, det duger inte att värma sig en mugg framför tv:n i november.

Hur som helst börjar jag längta. Jag planerar och ser fram mot att städa skafferiet. Det är dags att planera för några nya praliner och i år blir det inte samma gamla knäckebröd som förra året. När jag kommer hem börjar provbaket av svartpepparkex. Det har jag aldrig testat att baka så det blir årets nyhet. Måste till hötorgshallen och fylla på förråden

Sen är det det bästa. Julklapparna. Ja, jag vet att jag inte borde bidra till att öka konsumtionen men en gång per år kan man väl få ösa på lite. Det måste ju inte vara dyrt och så men julklappar är trevliga om dom är omtänksamma. Trots att det blir konstigt utan pappa ser jag fram mot jul.

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Ditt bidrag till den ökade konsumtionen i jul blir nog marginellt. Handeln i december väntas, som vanligt, öka. Och vi förväntas bränna närmare 65 miljarder i detaljhandeln i december i år. Njut du av julen med gott samvete.

Alla smutsiga detaljer sa...

Så är det :) och det ska jag göra. Jag fattar dock inte var folk får alla pengar ifrån. Jag väljer mellan en pryl och en upplevelse som "huvudjulklapp" åt mina ungar. Som väl är läser dom inte min blogg så jag skulle till och med kunna berätta...

Jah Hollis sa...

Det är väl Borgs skattepolitik som gör att folk kan konsumera mera nu. Sorry. :-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo - kortsiktig konsumtion köper röster.