torsdag 23 december 2010

God Jul

Sov över 8 timmar i natt. Det var länge sedan sist. I samma säng som jag sov i när jag var barn. Idag har jag varit i stan och köpt dom sista småsakerna som jag hade planerat. Dessutom hade jag tänkt att några paket till är alltid trevligt, det där sista onödiga. Det blev inget av med det.

Istället kom jag på att jag har en familj i min närhet. En liten tjej på 19 år och hennes ettåriga son. Dom fick dom där slantarna som skulle gått till det ingen behöver. Satte in dom på hennes konto och det känns helt okej. Ingen kommer ändå att sakna det jag inte köpte.

Har du ingen i din närhet som behöver den typen av omtanke? Då hinner du fotfarande göra gott ändå. Gå till apoteket eller någon av dom andra butikerna som är anslutna och köp en kram eller en söndagsmiddag till ett barn som behöver det. Dom kostar 50 kronor styck och delas ut via SOS-barnbyar. Eller, så hittar du massa alternativ här. Men, gör det inte för att du har dåligt samvete utan gör det för att du faktiskt har råd. Gör det gör att du vill dela med dig och för att det är rätt.

Ett annat tips, ring någon som du inte har pratat med så länge. Det är ett bra tillfälle, nu när det är jul.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

God jul till dig och de dina också! Skönt att det gick bra att köra ner till det insnöade Sydsverige.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jodå, det tog tid men jag valde ju helt klart rätt kördag. Tror inte det är riktigt lika mycket kaos här som hos dig. God jul önskar jag dig också!