lördag 4 december 2010

Lat lördag

Mår inte så piggt idag. Det går bara inte att komma igång. Hade ju stora planer men här sitter jag i morgonrock kl två på dagen. Fantastiskt väder ute och långpromenad hade behövts men icke. Istället har jag legat under täcket och följt sossarnas mäkliga förtroenderåd. Och så har jag lyssnat på kriskommissionens ordförande på radion.

Det är upplagt för krig. Klassiska sossar som Morgan Johansson lär dock få kliva fram ordentligt om dom ska ta upp kampen med hökarna. Det är konstigt att det är vänsters fel att dom rödgröna förlorade samtidigt som man identifierar frågor som bensinskatt och fastighetsskatt som avgörande.

Hur som helst så ska jag följa kampen med intresse. Det är så klart med stor sorg jag följer sammanbrotten och vridningen mot höger. Det är bara att hoppas att idédebatten fortsätter eller rättare sagt kommer igång och att det är så högt i tak som dom påstår.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Är det efterdyningarna av after work, eller?
Jag är övertygad om att ett parti som gick till val med löftet att avskaffa det mesta vad skatter heter skulle få ganska många röster, fast det är ett helt vansinnigt vallöfte.

Alla smutsiga detaljer sa...

Nja, mer av för mycket jobb under lång tid skulle jag gissa.

När det gäller skatter så har du säkert rätt. Det som förundrar är ju att folk inte kopplar ihop bristen på service med skatter/upphandling. Jag tänker på snöröjning till exemepel. Det är en del av gata/park-skötsel vanligtvis. När det upphandlas ska kommunen ta det billigaste anbudet. Det är väl självklart att en liten firma inte kan ha alla maskiner som kan behövas för att det eventuellt ska komma att snöa under några veckor om dom samtidigt ska kunna lägga ett vinnande anbud.

Jag undrar när det ska gå in i folks medvetande att det hänger ihop. Att det kostar med service och att en del saker behöver vi äga gemensamt.

nezik sa...

Tja !
Vilken mästerlig blogg! Första gången jag klickade in mig hit, men absolut inte sista!

Läs gärna, och kommentera, min fotbollsblogg; http://nezik.blogg.se

Ser framemot att läsa din blogg !