lördag 18 december 2010

Skandaler, skandaler

Läser i tidningen om s-skandalen. Att företrädare för partiet låtit en PR-byrå skriva texter till tal och artiklar. Eller, hämtat texterna direkt från svenskt näringsliv. Känner mig inte särskilt förvånad utan mer uppgiven. Å andra sidan är Moderaterna ett 36% parti. Sossarna förlorar men inte till vänster utan till höger. Vad är det med folk? Sjukförsäkringen kraschar, arbetslösheten är superhög, vården går på knäna, skolan är kass, svenskarna är belånade över huvudet. Hur tänker folk?

Vad gör vi för fel? Är det så att högerpolitik är den enda framkomliga vägen så skulle ju sossarna gått fram. Det måste ju vara något annat som avgör, men vad? Är det företrädarna? Är det pakteringen? Är det innehållet? Är det organisationen? Kanske är det den där berättelsen alla pratar om som saknas. Jag vet inte.

Nåja, det finns allvarliga saker och så finns det allvarliga saker. Det är bara att beklagah. Dom inre skadorna är tydligen omfattande.....

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det har blivit någon slags ond cirkel tror jag. S och V tar sig bara an förlorarna i samhället och därmed är man en förlorare om man håller på någon av dom. Och vem vill vara en förlorare i dessa dagar när vi var och en ska skapa vår egen lycka och framgång och välfärd.
Den som håller på M ses ju som en vinnare och då gäller det att hoppa på tåget.
Sedan håller ju de som tror på småpartier som C, KD och FP att bli förlorare genom att deras partier raderar ut sig själva genom att haka på Moderaterna.
MP har ju sin hjärtefråga, miljön (som ju angår alla) att luta sig mot medan SD fångar upp de missnöjda och de som är rädda för förändringar.
Det är min analys så här precis när jag vaknat söndag morgon. Ha en fin fjärde advent!

Alla smutsiga detaljer sa...

Tror du har rätt fast svaret kan inte vara att alla går till mitten. Vi måste bli bättre på att beskriva varför alla vinner på ett samhälle som är mera jämlikt!