måndag 27 december 2010

Ska vi prata om vädret?

Läser i tidningen att det är isstorm i Moskva. För två veckor sedan hade jag ingen aning om att isstorm var ett väderfenomen som man borde ha beredskap för. Det var då man började larma för att Stockholm inte har beredskap för en dylik. Ha, tänkte jag, det låter ju tramsigt. Jag tar tillbaka det idag.

Samtidigt är det snökaos i New York. Det är inte det där vanliga, tre snökorn som skapar panik. Nej, det handlar om att det idag förväntas en halvmeter snö. Det är ganska mycket. Samtidigt larmas det om att skördarna som man fick i medelhavsområdet inte kommer att räcka över vintern. Det var helt enkelt för varmt och torrt, eller så regnade sådden bort. Du kanske minns hur vädret var här hemma i somras?

Hörde på nyheterna igår om Portugal. Där bestämde sig regeringen för att man skulle storsatsa på ett hållbart samhälle. Nu är 26 % av den energi man använder inhemsk och förnyelsebar. Om ett par år är målet 31 %. Samtidigt har man byggt ut elbilsnätet över hela landet. Alltså, infrastrukturen fungerar för att man ska kunna göra miljövänliga val.

Hänger det ihop? You tell me?

Inga kommentarer: