fredag 21 maj 2010

Broar

Jag har alltid gillat broar. Jag gillar själva grejen med att man bygger för att ta sig över något. Ofta är broar både pampiga och vackra. Jag är lite imponerad över tanken på att rita och räkna och tänka ut hur man ska göra en bro hållfast.

Idag kom det en bilaga med morgontidningen. Det gör det allt som oftast. För två veckor sedan var faktiskt jag själv med i en av dom. Jag pratade om bibliotek. Ett bibliotek kan också vara en bro fast inte i fysisk bemärkelse så det lämnar vi därhän.

När jag säger att jag gillar broar så menar jag alltså fysiska broar. Morgonens bilaga handlade om en bro. Den handlade om den bro som tar oss mellan länder och ut på kontinenten, det vill säga Öresundsbron.

Jag älskar Stockholm, broarnas stad, men det finns något som lockar med den där Öresundsbron. Det är något med närheten till kontinenten. Kanske är det sommaren. Kanske är det längtan ut på vägarna. Kanske, kanske är det en dröm om förändring.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Öresundsbron fyller tio år i år.
Men fasen vet när jag åkte över där senast. Det blir inte så ofta. Allt har blivit så dyrt i Danmark också.

Mikael K sa...

Har aldrig korsat den bron. Är väl lite dumpatriot och tar färjan i Hbg i stället.
Jag gillar också broar. Min farfar lär ha byggt några. Jag försökte ta reda på vilka, men fick bara svävande svar - och det sket jag i. Varje gång jag går eller kör över en bro tänker jag på honom och att det kanske var något liknande han var med och konstruerade.