lördag 23 maj 2009

Var tar det slut

För tredje dagen i rad skriver jag på samma tema. Det är väl ändå inte likt mig. Hm, men ibland blir det så att kommentarer och nyheter gör att man tänker vidare. Ibland leder det faktiskt till att jag ändrar åsikt men för tillfället känner jag mig mer övertygad om min grundinställning.

Okej, det handlar alltså om Piratpartiet och integritet igen. I de två senaste dagarnas blogposter har jag ifrågasatt om man kan rösta på ett parti som inte tar ställning till frågor som exempelvis jordbruksbudget, arbetsrätt och vad det nu kan vara. Okej, ponera att jag accepterar att integritetsfrågor går utöver allt man kan tänka sig, vart leder det mig? Jo, självklart till frågan om var integriteten tar slut. För mig handlar det inte bara om integritet i form av att man ska slippa övervakning utan också om kroppslig integritet. Jag undrar därför hur Piratpartiet kommer att ställa sig i frågor som rör exempelvis sexköpslagen eller för den delen människosmuggling. Någon som vet? Lägger man ner sin röst? Tycker man att slaveri i form av prostitution är som vilket jobb som helst? Har Piratpartiet någon åsikt om tvångsgifte? Hur funderar man kring kroppslig integritet överhuvudtaget? Någon som kan svara? Piratpartiet säger på sin hemsida att man antagligen tänker välja den gröna eller den liberala gruppen, det är ju som att säga att salt och sött är samma sak.

Nä, nu till något mycket roligare. Jag tittar ut genomfönstret och ser att det ljusnar i kanterna. Efter en natts regn som gör att man antagligen inte behöver vattna gräset på Söderstadion idag tror jag att solen snart bryter fram. Jag håller hoppets fana högt och dessutom gör jag mig redo att sjunga fram spillrorna av mitt lag idag. Jepp, det ska jag - vi ses kanske där!

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Lycka till! Halmstad får ni gärna spöa vad mig anbelangar.