lördag 2 maj 2009

Kalas och lite mediakritik

Hurra, hurra! Idag firar jag att jag har en dotter som fyller 17. Hur det nu har gått till förstår inte jag. 17 år! Jag göra en fin tårta med massor av röda bär och så ska vi gå ut och äta. Vi måste dock vara hemma senast kl 20. Längre än så lär jag inte få låna henne - sedan tar den där andra familjen över. Du vet den där som nästan alla tonåringar håller sig med - kompisarna.

I går var jag ute och firade första maj. Jag gick i det största av Sveriges alla demonstrationståg. Vi var 8000 som promenerade under de röda fanorna från Medborgarplatsen till Kungsträdgården. Väl där mötte ett par tusen till upp. Jag gick i en sektion ganska långt bak i tåget. Det innebar att vi inte hann fram till Kungsan förrän en bit in i huvudtalet som höll av vänsterns förstakandidat till Eu-parlamentet. Det gör inte så mycket för jag har redan bestämt mig för att rösta på Eva-Britt Svensson i EU-valet.

Det är lite skrämmande att media inte lyckts klämma ur sig en enda rad om den största demon. Inte en rad. Hur ofta går 8000 personer i en demonstration i Sverige? Prideparaden är visserligen större men det är en parad inte en demo. Det är EU-val om några veckor, om du inte bestämt dig ta och kolla in Eva-Britt på egen hand. Media lär inte hjälpa dig, dom är fullt upptagna med att se till att Piratpartiet och i värsta fall Sverigedemokraterna får sitt ljus. Kolla upp Eva-Britt här!

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Här är i alla fall några rader:
www.arbetaren.se/articles/inrikes2009051

Alla smutsiga detaljer sa...

Otroligt, men frågan är om man kan räkna Arbetaren i detta sammanhanget?

Eva Nygren sa...

Du har verkligen rätt i att medierna har konstigt fokus just nu. Förutom det du nämner så detta extrema fokus på influensan, det verkar helt hispigt!

Jah Hollis sa...

Varför skulle man inte räkna in Arbetaren? Är det inte en "riktig" tidning?
Och vad skulle "medierna" ha fokus på i stället?
Svara på det nu tjejer! ;-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Oj, jo Arbetaren är i högsta grad en riktig tidning jag menade mer att det är självklart att dom bevakar detta. Dom stora drakarna dock, dom tiger. Jag tycker fokus ska vara på bredden, och verkligheten. I verkligehten gick jag i den största demon.

Anonym sa...

Där gick jag också och jag förvånades, pracis som du, över hur lite det kommentarades i media. Såg du förresten den lilla utbrytargruppen som sprang iväg och ställde sig på slottstrappen med sina röda fanor?

Oslagbart :-)