måndag 23 januari 2012

En kraftfull opposition?

Lyssnade på radion i morse. Jonas Sjöstedt och Åsa Romson pratade om sossarnas kris och om oppositionens roll. Sjöstedt betonade att det enligt den senaste oppinionsundersökningen bara skiljer två procent mellan alliansen och dom röd-gröna, trots sossarnas strul. Det föll inte i så god jord hos Romson.

MP vill nämligen inte vara del av en röd-grön opposition. Det skulle störa deras ambition att vara med och röra i köttgrytorna. Det är ett genomgående tema vart än jag möter dom gröna. Att sitta vid det stora bordet är viktigare än att ideologi och grundhållning.

Romson uttryckte det ungefär så här: (lyssna för exakt citat) "det behövs en kraftfull opposition som granskar regeringen. Vi ska resa runt och prata med medlemmar och sedan förhandla med regeringen".

Eh, förhandla? Jag tror inte det är vad folk förväntar sig av en kraftfull opposition. Vi står inför en klimatkatastrof, klyftorna ökar och arbetslösheten växer. Att då sätta sig och förhandla med regeringen är knappast kraftfullt. Det har vi sett förut, det ger dåliga resultat. Regeringen ska ifrågasättas och ansättas för varje dåligt beslut. Det är ni skyldiga väljarna.

Inga kommentarer: